Sookriimude veovöö | Canicross belt by Sookriimud

Hiljuti võtsin uuesti kätte jooksmise. Kuna mul on koer, oleks tore ju koos temaga joosta. Mõlemad saame liikuda. Ainuke jama koeraga joostes on see... Mis ainuke! Rihma otsas koer näppus joosta on üks paras õudukas. Esiteks peab pidevalt rihma ühest käest teise sättima, teiseks peab jälgima, et koer jalgadesse ei koperdaks, kolmandaks peab jälgima ümbrust ja olema tähelepanelik teiste liiklejate ning koerade suhtes. Mitte ükski neist tegevustest ei lase korralikult jooksutehnikale keskenduda. Kõige segavam ongi minu arust mässamine jalutusrihmaga. 

Juba eelmine suvi soovitas mu kulla-kallis sugulane osta canicrossiks mõeldud veovöö. Kuna mul aga põlvega jamad olid ja jooksmise pikaks ajaks katki jätsin, mõtlesin, et mul see nagunii kasutust ei leia. Et aga alustasin taas tasapisi jooksmisega, otsustasin vöö ära osta. Ja ma ei kahetse hetkegi. Kinnitan koera rihmapidi vöö külge ja elu on lill. Mul hea meel ja Bessil ka tundub olevat mõnusam.

Jah, eks mõnedest tegevustest jooksu ajal ei saagi kunagi loobuda nagu ümbruse jälgimine ja muidugi see, et kui Bessi järsult peatub, ma talle otsa ei jookseks (olen seda korra teinud ja peopesad ees asfaltit kündnud - õnneks polnud ühtegi inimest seda piinlikku momenti tunnistamas). Kuid kordades parem on liigelda.

Mis ma ikka enam pikemalt jahun, vööga saate lähemalt tutvuda SOOKRIIMUD'e lehel, kust ka mina omale vöö tellisin. Kahjuks ei ole Bessil veel korralikke rakmeid ja puudu on ka jooksuliin, kuid loodan siiski ükskord ka nendeni jõuda, seni peame läbi ajama käepärastega. Veovöö ei ole iseenesest kallis, 29€ ja sealjuures on saatmime tasuta. Kui tahad oma lemmikuga koos aktiivne olla, siis ma väga soovitan see vöö osta. Tegelt mitte ainul, lausa kogu varustuse soovitan osta (vöö-liin-rakmed)!

Natuke selle vöö plussidest:
- jalgevahelt jooksvad rihmad on eriti head just neile, kel on kitsas piht, sest rihmad hoiavad vööd õigel kõrgusel;
- lalgevahe rihmad on hõlpsasti eemaldatavad;
- veovööl on helkurpael, nii oled nähtav ka pimedal ajal;
- lisaks on võimalik lasta teha vöö eritellimusel.

Sookriimud
Proovisin kahe koeraga ka joosta, aga ei tulnud eriti hästi välja, sest palju võhma läks koerte ergutamisele. Ei taht kuidagi joosta teised, pigem oleks tahtnud tennisepalliga mängida. Aga tublid olid nad sellest hoolimata.

Proovin kahega ka... :)
 Ja alloleval pidil on näha veovöö helkuromadus.

Tublid kutsid oskavad poseerida

Bessi ei suutnud kuidagi vait olla, muudkui haukus. Sellest ka tema "uuu" nägu. Igaljuhul oli lõbus fotosessioon. Aitäh Astridile ja Stenile, kes mind piltidega aitasid.



___________________________________________________________________________

Recently I started jogging again. I used to be very active last spring and autumn. But the thing is that  I have a dog (my lovely hyperactive Bessi) and we both need exercise. If you have ever ran holding a dog on a leash you know how difficult it is to concentrate on running. There are so many other things to pay attention to: 
1) you have to be careful not to stumble on your dog (I once did because Bessi came to a sudden stop right in front of me and I fell my palms first on the pavement);
2) there are many Sunday walkers and other runners to consider with;
3) other dogs... and etc.

One of my relatives suggested me to buy a special hands free belt, but I had to take a long break from running because of the pain in my knee, I thought I will never use the belt. Now I started jogging again and decided to get it. At least, my hands are free while running. I haven't regretted a second. 

I bought the belt from SOOKRIIMUD and am absolutely satisfied with it. It only costed 29€ and shipping was free (Estonia only if I'm not mistaken). Unfortunately I don't have all the right equipment, I still need the running line and harness for Bessi, but I am hoping to buy them in near future. 
If you want your precious pup to join you for a run, I highly recommend to buy proper equipment and why not from Sookriimud :).

Comments